شرکت کائولین و خاک های نسوز خراسان
معادن

معدن بهارستان

معدن کائولن بهارستان در استان خراسان رضوی، شهرستان سبزوار، بخش ششتمد، روستای هلاک آباد قرار دارد. ذخیره قطعی این معدن 1.200.000 تن بوده و اکسید آلومینیوم بالا، ضریب انبساط حرارتی پایین و قابلیت فرآوری از مهمترین خصوصیات مواد این معدن می باشد.

معدن کوه سفید

اين معدن در استان خراسان رضوی، شهرستان باخرز، روستای کوه سفید واقع شده است. در این معدن دو ماده معدنی فلدسپات پتاسیک با ذخیره قطعی 3.500.000 تن و بنتونیت با ذخیره قطعی 1.000.000 وجود دارد. از خصوصیات منحصر بفرد فلدسپار معدن کوه سفید می توان به سفیدی پخت نسبتاً خوب و مجموع قلیایی های بیش از 8 درصد و همچنین از ویژگی های بنتونیت این معدن نیز می توان به جذب آب و استحکام بالا اشاره نمود.

معدن جزین

معدن خاک صنعتی جزین در استان خراسان رضوی، شهرستان بجستان، بخش جزین قرار دارد. ذخیره قطعی معدن 1.180.000 تن می باشد. یکی از مهمترین خصوصیات مواد معدنی این معدن ضریب انبساط حرارتی بسیار پایین بوده که برای صنایع کاشی و سرامیک از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

معدن نخبر

معدن کائولن فلدسپار نخبر در استان خراسان رضوی، شهرستان سبزوار، بخش ششتمد، روستای نخبر قرار دارد. ذخیره قطعی این معدن 2.000.000 تن می باشد. از مهمترین خصوصیات این معدن می توان به درصد زیاد قلیایی ها و رنگ پخت مناسب اشاره نمود.

معدن سرسپیدار

معدن کائولن، فلدسپار و سیلیس سرسپیدار در سال ۱۳۷۷ توسط تیم مجرب اکتشافی گروه صنعتی و معدنی زرمهر و با همکاری معتبر ترین شرکت های معدنی دنیا از قبیل BHP استرالیا و Rio Tinto انگلستان با استفاده از پردازش تصاویر ماهواره ای و پی جویی های گسترده، اکتشاف گردید. این معدن که به عنوان یکی از بزرگ ترین و غنی ترین معادن کائولن خاورمیانه مطرح می‌باشد در 200 کیلومتری جنوب غرب مشهد و حدفاصل شهرستان‌های تربت حیدریه و کاشمر قرار گرفته است. تنوع کیفیت کائولن در این معدن از لحاظ سفیدی خام و پخت، میزان اکسید آلومینیم، استحکام، مینرالوژی و ضریب انبساط حرارتی بسیار منحصربفرد بوده و امکان استفاده از آن را در صنایع بسیار زیادی از جمله کاشی و سرامیک، چینی بهداشتی، رنگ و لعاب و …. فراهم نموده است.

معدن شوراب

معدن بنتونیت شوراب در فاصله 75 کیلومتری شهرستان فردوس در استان خراسان جنوبی قرار گرفته و مساحت محدوده 7 کیلومتر مربع می¬باشد که در این معدن بیش از 2000 متر حفاری اکتشافی صورت گرفته و ذخیره قطعی آن 3 میلیون تن برآورد می گردد.
نوع بنتونیت این معدن سدیک بوده و با توجه به این که تقریباً تمامی بنتونیت ها پس از پخت رنگ سبز یا کرم دارند از لحاظ دارا بودن رنگ سفید پس از پخت منحصربفرد است.
علاوه بر رنگ، جذب آب و انقباض پخت بالا، اندیس تورم مناسب، نبود عناصر سنگین از ویژگی های دیگر آن می¬باشد.

معدن مکی

معدن کائولین مکی در 80 کیلومتری جنوب غرب شهرستان تربت حیدریه و 30 کیلومتری شمال شرق شهرستان کاشمر واقع شده است. این معدن با خصوصیاتی چون ذخیره بالا و یکدست، موقعیت و جاده مناسب، تنوع مینرالی، استحکام خمشی و پلاستیسیته فوق العاده بالا، نرمی مواد و ضریب انبساط حرارتی پایین، قابلیت فراوانی در فرمولاسیون انواع کاشی و سرامیک را دارد.